LÖRDAG 25 Augusti 2018

Löpning | 21 km | 12 km | 5 km | Barn 2,7 km / 500 m

Anmälan

OM LOPPET

Plats:
Bergsvallen Bergsbyn SK i Skellefteå.

Datum: 
Lördag 25 Augusti 2018

Klasser:
Tidtagning i alla klasser, ej barn

Motion 21 km: senior dam/herr 
Motion 12 km: senior dam/herr
Motion 5 km: senior dam/herr

Motion junior 21 km flickor/pojkar (t.o.m 20 år)
Motion junior 12 km flickor/pojkar (t.o.m 20 år)
Motion junior 5 km flickor/pojkar (t.o.m 20 år)

Barn 2,7 km flickor/pojkar (t.o.m 12 år)
Barn 500 m flickor/pojkar (t.o.m 6 år)

Starttider:
21 km startar kl 11.00
12 km startar kl 11.05
5 km startar kl 11.10
Barn startar kl 9.30

Målgången stänger 14.00 för samtliga 

Bansträckning:
Kraftloppet löpning går av stapel på Bergsvallen i Bergsbyn där både start och mål är. Banorna är relativt lika som i fjol men några nya partier har lagts till. Kraftloppet löpning går övervägande efter skogsvägar samt stigar med varierande terräng. 

Ingår i Västerbottens Grand Prix i långlöpning:
Gäller endast 12 km. De som vill tävla om GP poäng ska ange den friidrottsförening man representerar i anmälan. Endast de som representerar en förening ansluten till friidrottsförbundet är berättigade att tävla om GP-poäng.
Läs mer om Västerbotten Grand Prix www.vfif.se

Anmälan:
Anmälan sker via vår anmälningtjänst. Klicka på Anmälningsknappen och följ länken för anmälan.

Startavgift:
Senior:
Motion 21 km 250 kr, efteranmälan 350 kr
Motion 12 km: 200  kr, efteranmälan 300 kr 
Motion 5 km: 100 kr efteranmälan 200 kr 

Junior:
Motion 21 km 100 kr, efteranmälan 200 kr
Motion 12 km 100 kr, efteranmälan 200 kr
Motion 5 km 100 kr, efteranmälan 200 kr

Barn 2,7 km 70 kr, efteranmälan 100 kr
Barn 500 m 70 kr, efteranmälan 100 kr

Sista föranmälningsdag 22 Augusti

Efteranmälan:
Sker vid starten på Bergsvallen tävlingsdag fram t.o.m. kl 10.00 (Barnloppet kl 09.00). Observera att förhöjd startavgift gäller samtliga klasser och distanser. Betalning kan göras med kort och Swish. 

Tävlingsexpedition:
Öppnar 8:00. Anmälan med chip- och nummerlappsutdelning vid kansliet på Bergsvallen i Bergsbyn. Nummerlapp skall bäras väl synlig. Tidtagningschip kan kontrolleras inne på tävlingsexpeditionen och ska fästas på höger ben innan start. Chipet måste återlämnas efter målgång. (Borttappat chip debiteras med 350kr)

Funktionärer: 
Alla funktionärer har gul väst. De har kontakt med tävlingsledningen. Föråkare på cykel för tävlingsklass. Efteråkare på båda distanserna. OBS! löpare som bryter loppet måste meddela funktionär.

Övrig information:

Parkering
Parkering vid Bergsvallen Bergsbyns SK.

Dusch och omklädning:
Det finns tillgång till både omklädningsrum och begränsade möjligheter till dusch på tävlingsområdet. Ombyte lämnas på anvisad plats i påse märkt med startnummer (påsar och märkpenna tillhandahålls vid avlämning). Påsarna återfås sedan mot uppvisande av startnummer. Även toaletter finns på området.

Förvaring av väskor:
På området finns väskinlämning där du kan lämna in din väska innan loppet.

På tävlingsområdet finns:
-Fika och lättare matförsäljning. Deltagarna får även frukt.
-Vår nya huvudsponsor Team Sportia med ett eventtält där du kan få tips på löpteknik samt prova och testa årets nyheter inom löpning. 

Priser: 
Medalj vid målgång till samtliga som fullföljer loppet. Prisutdelning kl. 13:30 till de tre snabbaste deltagarna i tävlingsklass. Priser lottas även ut bland samtliga deltagare direkt vid målgång. Ej uthämtade priser återgår till arrangörer.

Villkor:

§1 -  Som deltagare är du skyldig att känna till samtliga regler för tävlingen (se nedan).
§2 -  Som deltagare är du skyldig att följa samtliga regler (se nedan).
§3 -  Allt deltagande sker på egen risk. Kraftloppet frånsäger sig allt ansvar för skador när det gäller deltagare och deras utrustning. Vi rekommenderar alla deltagare att ha försäkring.
§4 -  All registrering för Kraftloppet är slutgiltig. Arrangörerna kommer inte återbetala någon anmälningsavgift.
§5 -  Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att kunna ändra loppet när helst de vill.
§6 -  Det kommer att finnas en snitslad bana, följ den.
§7 -  Har du eller någon medtävlande skadat sig under loppets gång är du skyldig att påkalla tävlingsledningens uppmärksamhet.
§8 -  Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att ställa in tävlingen. Om detta sker betalas anmälningsavgiften tillbaka. Ingen ersättning för resor, hotellbokningar etc står Kraftloppet för. 
§9 -  Det är inte tillåtet att vara påverkad av alkohol, droger eller nyttja prestationshöjande preparat under tävlingen. Tävlingsledningen har rätt att plocka dig av banan och diskvalificera sig om du upplevs påverkad.
§10 -  All förändring i din anmälan måste ske tidigare än 2 veckor innan tävlingen.
§11 -  Kraftloppet har en fotograf som dokumenterar tävlingen på plats. Det tas både stillbilder och rörlig bild. Som deltagare ger du Kraftloppet tillstånd att publicera bildmaterial från tävlingen i de kanaler som Kraftloppet önskar sig använda. Detta omfattar även möjlighet att dela detta material med tredje part, så som sponsorer och partners.
§12 -  Du får ett chip när du hämtar nummerlappen. Detta används för tidtagningen. Chippet ska sitta runt fotleden. Ej återlämnat chip debiteras i efterhand med 350 kronor.

Kraftloppet

Skidor 24 februari 2018 | Cykel MTB 9 juni 2018 | Löpning 25 aug 2018

 

Kraftklassiker

Är du en glad motionär som gillar spänningen och utmaningen med ett motionslopp eller är du en elitmotionär som vill testa dina gränser? Kraftloppet består av tre olika lopp, skidor cykel och löpning, som alla kan genomföras var för sig eller ingå i en Kraftklassiker. Utmana vänner och kollegor och gör Kraftloppet till en folkfest med friskvård i fokus.

Partners